Imprimir aquesta pàgina

Vídeos d’esdeveniments corporatius : contingut low-cost amb un alt retorn:

Video evento

Vol obtenir vídeos dels esdeveniments corporatius organitzats per la seva empresa?

 

Una cosa en els negocis és ben certa- cada cop es requereix més i més material per a la mateixa inversió

Enlloc s'aplica més això que en el departament de màrqueting.

Heus aquí una manera de fer front a aquest problema de cara; filmar esdeveniments de la seva empresa, especialment els que s’ofereixen els clients i experts.

 Amb només una dedicació raonable de planificació i una mica de sentit comú, es pot filmar amb força facilitat petis clips de vídeo per crear un mini-sèrie que es pot incloure als bloc corporatiu, articles, missatges de xarxes socials, documents tècnics, Twitter, articles convides, canal YouTube etc.

Aquests són alguns dels tipus d'esdeveniments que periòdicament podrien estar involucrats en la producció de vídeo:

  • Seminaris i tallers
  • Conferències
  • Lliuraments de premis
  • Llançament i presentació de productes
  • Jornades de treball en equip (però sabentr quan cal prémer el botó de pausa)
  • Commemoracions
  • Activitats teambuilding

Amb una càmera i un sol pla, gairebé tots els esdeveniments corporatius en interiors o exteriors poden ser filmats per al seu ús posterior. Per exemple:

  • Al seu lloc web, a la secció de notícies, al centre d'una campanya d’una landing page
  • Intranet per utilitzar en formació, informació general per als treballadors
  • La pàgina corporativa de la marca a LinkedIn
  • El canal de YouTube de la seva empresa
  • A través de mitjans de comunicació social
  • Com a presentació de l'empresa disponible per descarregar
  • Per compartir en les xarxes socials

Exemple d'esdeveniment :

S’ha organitzat un fòrum seminari de mitja jornada per clients. Hi haurà clients antics allà i molts altres que estan festejant la seva marca o estan interessats en el que s’hi diu.

El programa comença amb la trobada general dels convidats fins que les presentacions comencen. És probable que es faci una pausa-cafè a les 11:30 i una altra planificada de al final 60 minuts de relax al final, potser amb algun refrigeri i canapès a l'hora de dinar.

És possible raonablement obtenir unes filmacions:

  • 3 o 4 presentacions, per un total de potser fins a 2 hores
  • Potser 4 entrevistes a experts independents i el mateix fet entre els assistents.
  • Tot plegat, potser fins a 12 peces de vídeo per incrustar a 12 articles, etcètera.

El primer punt de partida és tenir una clara idea de com es pensa utilitzar el vídeo en la seva campanya de marketing. Això no vol dir conèixer tots els detalls exactes, però tenint clar el tipus de contingut que desitja aportar per als seus diferents canals, a qui va dirigit i les plataformes que s’utilitzaran per la seva difusió. Aquest elements ja ens han d’ajudar a definir l'estil, durada etc

Això podria significar 6 segons de vídeo de trailer, però és més probable que és siguin peces individuals de 30 segons a 3 minuts de durada que fan una llista de reproducció al seu canal de YouTube o una mini-sèrie, posat a disposició a canvi d’obtenir una adreça de correu electrònic per la nostrta base de dades.

Filmar les presentacions d'esdeveniments corporatius

Val la pena dedicar un cert esforç per proporcionar al seu equip de filmació les millors condicions per poder obtenir una captació neta de l'acció (això significa facilitar la seva línia de visió i la il·luminació adequada) així com un bon senyal d'àudio, directament des de la taula de so de gestió dels micros. No deixeu això fins al final!
El seu equip de vídeo necessitarà saber la disposició i en el qual pot trobar totes les connexions i els endolls elèctrics per les llums. Els operadors de càmera sensibles sempre han de visitar la localització abans de la filmació de l'esdeveniment, preveure la circulació de persones, la possible incidència de llum natural, generació de sorolls o interferències durant l’acte etc

Entrevistant als experts – Moltes persones no han estat capaços de presentar una ponència, però estan estretament associats a l’esdeveniment entre dels seus socis i (per descomptat) els seus propis experts de la casa. Això es fa millor per acord per endavant, en lloc de saltar sobre ells en el mateix dia. Cal tenir algunes preguntes llestes i estar preparat per dirigir els entrevistats a través d'una breu xerrada en l’espai adequat
Mostrar la gent entre la multitud en un esdeveniment fa meravelles per a la credibilitat, però no sempre és la millor per a aquelles persones menys acostumats a tenir càmeres en front. Si és possible, cal trobar un espai apartat de la multitud que es pugui configurar per a aquestes entrevistes d'una manera més tranquil·la, i on es puguin gestionar la llum i àudio de forma més predictible.

Entrevistar els assistents – Cal ser veloç i oportú per maximitzar aquestes oportunitats. Una gran quantitat de persones s'aparten de la càmera, però algunes poden ser induïdes només amb una mica d'encant i confiança. El seu treball és identificar possibles entrevistats interessants i portar-los a la zona d'entrevistes. Només es necessiten 3 o 4 preguntes per obtenir suficients respostes variades. Si algú se’n va pel seu camí de conversa, deixi que se'n vagi i tingui en compte que hi ha molt poques persones que espontàniament puguin ser 'tan interessants' durant més de 5 minuts.

Les preguntes que han d’acordar amb el seu equip de filmació

Tant si vol una instal·lació d’una càmera o una configuració de dues càmeres que aporta molta més flexibilitat, major varietat d'opcions de filmació durant l'esdeveniment i també en el procés de postproducció.
Qui estarà a càrrec de la taula de so? Val la pena posar lels operadors de càmeres i l’enginyer de so en contacte abans de l’esdeveniment perquè arribin així a les solucions més eficients.
Pel que fa la filmació del públic  presencial, cal avisar sempre els assistents que s’està rodant. Un anunci es pot fer al començament de l'esdeveniment i també en les comunicacions que es mostren a l'entrada de la localització.

L'ingredient clau és l’estat d’ànim i l’estil.

Si vostè està buscant la perfecció, és possible que trobi aquest recurs una mica carregós. Les persones no són tan predictibles com ens'agradaria i no sempre arriben a dir les coses de la manera que preferim. A més potser no és capaç de desfer-se de tot el soroll de fons i la il·luminació podria resultar molt millorable.. Mantingui sempre un to natural i mostri's tant real com es pugui. El més probable és que els espectadors no resultin ni la meitat d’exigents que ens pensem i en canvi puguin apreciar l'autenticitat per damunt d’algunes incorreccions tècniques.

L'edició

Quan es planeja tot el que s’ha filmat, cal conèixer els seus punts de partida perquè es creïn la postproducció. S’haurà de seure i revisar tot el material d'arxiu per trobar les preses  brillants que s'ha perdut  durant el dia. Aquesta és una inversió important de temps, per tal de prendre algunes bones notes, fent una referència precisa del codi de temps.

En l'actualitat hi ha un munt de recursos de baix cost i paquets d'edició de vídeo simplificats disponibles en línia o per descarregar. Requereixen esforç per aprendre-ho i potser per finalment quedar-se en un nivell mediocre, però si el seu principal requisit és per fer a subtítols i títols sobre el vídeo i això realment no és difícil d'aprendre per part de qualsevol usuari.

L'alternativa és treballar amb la seva productora per crear les resultats professionals a través d’una acurada edició. Però el nivell de les imatges obtingudes i el de l’edició ha de ser coherent, i una imatges tremoloses, de baixa qualitat, mal il·luminades o un àudio dolent no hi ha qui ho arregli....

A Onvideo en sabem de tot això i pot confiar-nos el proper projecte de vídeo d'entrevista o de qualsevol esdeveniment d'empresa. També il·luminació i so per a tot tipus d'actes.