Imprimir aquesta pàgina

Pressupost d'una producció de vídeo, costos que intervenen

Usualment ens plantegem l’aprofitament del nostre pressupost disponible en el projecte d'una producció de vídeo aprofitant al màxim tots els actius disponibles: recursos humans, pressupost, terminis d’execució, recursos tècnics etc, per tal de prendre una decisió òptima. Un altre escenari seria simplificar l’objectiu de la nostra creació audiovisual ajustant-la amb precisió a l’etapa del cicle comercial (embut comercial) on ens dirigim: branding, generar interès pel producte, formació, conversió…

El lema aquí és : Existeixen moltes maneres diferents de comunicar-se amb un vídeo.

El vídeo es pot basar en el poder de la idea creativa o la qualitat de les imatges, el fet que els rodatges es facin en molts llocs, l 'artesania' invertida en el guió, el talent darrere de l'actuació, el nivell d’edició, l’animació, i la llista segueix….Hi ha molts ingredients a combinar de moltes maneres i un gran nivell de subjectivitat en una producció de vídeo i sovint és difícil trobar la combinació òptima.
Cada vídeo que es produeixi ha de tenir el seu únic objectiu, perquè d'altra manera si intentem mostrar i dir massa en un sol vídeo ens trobarem curts de pressupost, baixa participació i poca difusió. Per exemple, si volem promoure una consciència de marca amb poc pressupost caldrà concentrar l’esforç en cercar un concepte creatiu molt atractiu, planificat amb molt de temps, de resultat exitòs i baix cost.

Un altre escenari podria ser l’empresa que té un bon recull de fotografies de qualitat, poc pressupost i no gaire temps per crear un vídeo per un esdeveniment concret. L’encàrrec a la productora haurà de ser del tipus vídeo editat amb ritme ràpid, incloent fotomuntatge animat i una música ben apropiada.
Alguns clients ens venen amb el projecte de vídeo corporatiu o per augmentar la consciència de marca, però amb un pressupost de per exemple 1200 €. Algunes de les opcions a oferir poden ser: 
1) Un vídeo de 2-5 minuts amb testimonis d'un grapat dels seus clients, sempre que això no comporti gaires desplaçaments o un equip molt costós, comentaris variats i que es complementin.
2) La qualitat de 15 segons de vídeo d’animació amb representacions gràfiques del seu producte i una descripció d'alt nivell mostrant com el nostre producte ajuda els seus clients (es pot crear en una mica més d’una setmana)
3) Un foto muntatge amb fotos lliures de drets, amb música i una locució professional amb la lectura d’un guió ben preparat. (Sempre i quan no anem a contractar una veu popular)
4) Un clip de 15 a 30 segons amb intervenció de protagonista "semi-famós” que llegeixi el seu guió a la càmera (establint un mínim de càmera, perquè alguns personatge de llista B llegeixen el guió, agafen els diners i desapareixen).

5) Un guió molt ben escrit i pulit, presentat com a text a la pantalla d'una manera atractiva, animada amb la música i la cadència de veu en off i àudio cuidadíssim
Cadascun d'aquests exemples probablement es pot fer per la xifra indicada. L'única diferència és la quantitat de temps dedicat per cada peça, i el diferents recursos que s'hi dediquin.

El millor consell és primer que res estudiar els objectius i després veure de què es disposa, i també el que NO es disposa. Un cop sabut això, podem començar a omplir els espais en blanc del que podria ser la manera més intel·ligent, no importa quin sigui el seu pressupost. Això sí: un objectiu, un vídeo. i no pretendre cobrir més objectius ni vler dir-ho tot en un sol vídeo.


A Onvídeo produïm continguts audiovisuals, en sabem d’això, i el podem ajudar la seva empresa a produir el vídeo optimitzat a la seva oferta (sigui producte o  servei), el seu missatge i el seu entorn, i ajustat també al pressupost disponible. Millorant així la comunicació corporativa, dinamizant xarxes socials i aportant una mica de l'ànima de la marca al projecte de marketing online.
Bona sort amb la seva producció de vídeo per la seva empresa