Imprimir aquesta pàgina

Vídeo marketing a la web

A la gent li agrada els vídeos. Però l'explosió delsw darrers temps ve del fenomen Youtube: 2 milions de vídeos són vistos cada dia i cada minut es pugen 28 hores de contingut vídeo

I això què té a veure amb el marketing ?Vídeo marketing Youtube (i altres) han canviat la nostra forma de veure video i de com absorbim la informació d'Internet. Els usuaris veuen cada vegada més vídeos online que per TV i la creixent popularitat del vídeo és ideal pels venedors virtuals. Només recentment les empreses han reconegut l'us de continguts audiovisuals com a eina eficaç de marketing: Cap altre mitjà pot aconseguir tan bona exposició amb abast total i a un cost tan baix com ho pot ser una campanya viral d'èxit.
Però per què la el vídeomarketing s'ha convertit en un èxit ?
1. A la gent li agrada el vídeo
En poques paraules, prefereix veure vídeo que la lectura de text. I el vídeo pot transmetre emocions, amb moviment i so, i el converteixen en el més atractiu i dinàmic dels mitjans.
2. Són molts els usuaris
100 milions de persones veuen cada dia un algun vídeo. I no només d'aquells tan pocasoltes....el 75% d'executius  manifesten haver vist algun vídeo relacionat amb el seu negoci al menys un cop per setmana.
3. Són densos
Els vídeos transmeten molta més informació en un espai de temps curt. Un tret important pels usuaris d'Internet que normalment escanegen més que no llegeien Allò de que una imatge val per mil paraules... aleshores un bon vídeo valdrà per centenars de milers de paraules, no?
4. El vídeos no resulten cars. En comparació amb lla publicitat tradicional, el videomarketing per internet és barat. La gent sovint s'espanta del preu de la producció que necessita. Però no cal apropar-se a produccions tipus Spielberg ni pressupostos de Warner Bros., de cap manera !. El vídeo funcionarà si el missatge és correcte i té uns mínims de qualitat.
5. A Google li agrada el contingut, però estima el vídeo !
Google tendeix a donar resultats combinats: la incorporació d'imatges rellevants i vídeos en les primeres pàgines del resultat de cerca.  Els estudis diuen que els vídeos proporcionen 53 vegades més de probabilitats de classificar la web en la primera pàgina.
6. Els compradors online valoren molt el vídeo
El videomarketing online és ideal per webs de comerç electrònic i botigues virtuals. Un dels inconvenients importants en les compres online és que sovint no es pot veure el producte real abans de la compra. Oferir un audiovisual en la pàgina permet als clients veure exactament el que poden comprar i com funciona en només uns minuts! s'arriba a una més gran participació amb el producte, veure'n els beneficis derivats i finalment és més probable que es compri. A més proporciona proximitat i transparència de l'empresa, o sigui : confinança. Els clients són fins a 85% més propensos a comprar després de veure un vídeo que apropa el producte. També es mantenen en la web una mitjana de 2 minuts més.
7. La facilitat de "compartir"
El videomarketing en línia es centra en aconseguir audiència. Internet dóna a tothom un accés global -tots interconnectats-, i això és perfecte pels venedors pel poder de "compartir". L'auge de les xarxes socials i comunitats online han creat una cultura de compartir que s'ha estès ràpidament per tot el món. I quina millor manera de difondre el missatge que fer que els client ho propaguin per vostè ?
El  creixement del marketing online representa una gran oportunitat de mercat. El vídeo serveix per qualsevol que tingui un missatge per  transmetre i oferex més participació i interactivitat a un públic més ampli, i a un cost menor en relació a la publicitat convencional. Precisament aquest és el valor afegit pels usuaris, receptors o emissors que així ho interpreten com a informació de prestigi, interessant i fàcil d'assimilar, i que millora la percepció d'una marca.
Actualment no n'hi ha prou amb publicitar una marca. Cal convèncer de la idoneïtat del producte o servei, i una bona estratègia de marketing s'ha de suportar en plataformes de difusuó de continguts com són les xarxes socials.