Imprimir aquesta pàgina

Producció de vídeo viral

Moltes grans marques estan dedicant grans esforços per introduir els seus continguts audiovisuals en les zarxes socials amb la idea de que esdevinguin virals, és a dir, que obtinguin una gran propagació i gran númeo de visionats amb un impacte social a base de que en poc temps es comparteixin entre els usuaris.

En alguns casos el vídeo consegueix una difusió que pot ser notable assolint gran repercussió a les xarxes socials, però sense arribar a comunicar el sentiment de marca desitjat, el reforç d'imatge d'empresa que es pretén.
Els anomenats vídeos virals compleixen habitualment uns cert requisits que aquí exposem. Però parlem de persones...i mai podem encarregar a una productora un vídeo viral perquè és com encarregar a una editorial un best-seller. Però al menys podem apropar-nos a la teoria i ja veurem com resulta la reacció de l'usuari-persona....

1. Narrar una història, i deixar el producte al marge. Amb l'explicació d'una història és com arribarem a l'usuari.
2. Generar emoció, crear algun vincle emocional, bàsicament amb sorpresa o entusaisme. I especialment durant els primers segons, per enganxar a l'usuari i que no abandoni el vídeo.
3. Després del ganxo, canvi continu, sorpresa per mantenir un flux d'interès que mantingui el visionat del vídeo.
4.Basar-se en tendències o temes de rabiosa actualitat és recomenable, per no partir de zero en la història i arribar a més públic.
5.Sorpresa constant sense efectes macabres ni escandalosos: imaginació per usar la sensibilitat i no la provocació de l'usuari.
6.Les 72 hores primeres són bàsiques: als tres dies de pùblicació del vídeo sabrem si té èxit o no, si ha esdevingut realment viral o no.
7.Disposar de canals per compartir. El vídeo haurà calat realment si s'ha compartit repetidament, aquest és l'indicador més fiable i no només el número de visionats.
8.Tenir eines complementàries. Perquè la nostra producció amb pretensions de viral no es desinfli com un souflee haurem preparat bé una plataforma de llançament: xarxes socials, blogs, etc i és molt recomendable també el suport offline.

Aquestes són algunes pautes que funcionen, però la viralitat no és plenament previsible, parlem d'un contingut de valor subjectiu i dirigit a per...so...nes !!