Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 20 Gener 2015 15:07

Alguns consells d'streaming per directe d'un acte

Streaming directo


Disposar d’un equip de recanvi
. Això pot representar eventualment la diferència entre un streaming exitós i un fracàs important. Cal ser redundant en tot allò que sigui possible, incloent cables, bateries, trípodes i fins i tot alguna càmera extra si se’n disposa. Igual que quan marxem de viatge hem de portar un recanvi de roba al menys, un kit de reparació i cinta adhesiva...

Promoure'n la difusió. Igualment d’important com és la preparació “darrera l’escenari” de l’streaming en directe ho és  la promoció de l’esdeveniment i que pot passar inclús a ser la part més important.
Cal començar com a mínim dues setmanes abans, enviant tweets, tríptics publicitaris, creant una pàgina d’esdeveniment a Facebook etc. El número d’espectadors dependrà en gran manera de l’encert a l’hora de vendre-ho, la promoció és una peça crucial de l’èxit.
Assegurar-se una bona qualitat de so. El micro de la càmera no sol oferir gran resultat. Sovint sonarà de baixa qualitat i com quadrat. En la majoria de llocs podrem connectar directament des de la taula de so. Però per captar millor la sensació de directe cal preparar micròfons ambients que captin millor l’essència  de l’esdeveniment.
Assegurar-se una connexió dedicada. Res no pot arruïnar més una transmissió streaming com una connexió a Internet lenta o inestable. Interessa disposar d’una línia només per l’streaming sense compartir-ho amb ningú més. Aquest és un factor primordial en el pla de contingència, com ara disposar de un punt d’accés 3G o 4G per si les coses comencen a anar malament.
Familiaritzar-se amb la localització  Abans de començar l’streaming és convenient conèixer el màxim de detalls de la localització on tindrà lloc el directe per aconseguir que tot vagi fluït.  Des de la situació de l’aparcament fins el recorregut de la llum si es fa amb llum natural, o el moviment i les accions dels protagonistes de l’acte. Estar preparat sempre ajuda i la improvisació crea stress que acaba reercuitint en el resultat. Per experiència !.