Dissabte, 24 Gener 2015 13:07

Preparar la retransmissió streaming d'un esdeveniment

Equipo streaming

Precisament per tractar-se d'un directe, la preparació i previsió és una cosa essencial donat que durant l'emissió no podrem dedicar-nos a resoldre certs problemes.
- Cal que el client es comprometi en data i hora
- Considerar que la sala on té lloc l'acte pot ser utilitzada exclusivament per l'streaming però que també pot acollir públic assistent.
- Cal assegurar-se una connexió Internet amb un ample de banda suficient (pujada) i sobretot estable.

-Preveure una pàgina web on publicar l'emissió del directe, pot ser incrustat al mateix site corporatiu del proveïdor de l'streaming, del client, o bé en es pot preparar un microsite exclusiu per l'esdeveniment.

-Dimensionat del número d'usuaris i de la durada per demanar pressupost al proveïdor de hosting.
-Per la cobertura professional d'un acte cal preveure entre 2 i 4 càmeres, això en millora l'experiència final de l'espectador, amb més varietat de plànols i cobertura d'escenes no previstes. Si bé es poden obtenir també imatges amb un smartphone recomanem disposar de càmeres full HD.
-Decidir la qualitat que rebran els usuaris finals, i aquí una taula orienativa:

Bitrate
 Si bé sempre recomanem escollir la màxima qualitat, el mínim a utilitzar hauria de ser : per un usuari de PC 720 px, per tablet 360 px i per esmartphone 240px.
- No descuidar mai l'àudio. Hem d'assegurar que es podrà emetre a diverses qualitats (64/92/128kbps) i mirant d'usar AAC i MP3.
- Quina és la difusió que es farà de l'esdeveniment a emetre?
- Quan es tracta d'un acte privat amb difusió limitada la confidencialitat és important. Cal definir-ne en nivell per implementar els sistemes de seguretat que corresponguin:
- Domain restriction funcionalitat per restringir la difusió de l'acte a un cert número de pàgines web.
- Token: gràcies a aquest paràmetre es realitza la transmissió codificada i no pot ser accessible per tercers.
- Geobloqueig: amb aquesta tecnologia es pot restringir l'emissió a determinadfes zones geogràfiques.
- Si es tracta d'un esdeveniment públic i de difusió oberta cal assegurar-se que no es limita el número d'usuaris que hi puguin accedir i que es permet compartir el contingut a les xarxes socials.. En aquest cas haurà d'estar prevista una campanya prèvia per promocionar l'esdeveniment, com anuncis a les xarxes socials i fòrums especialitzats.
- Una emissió streaming és un nou format de contingut online, amb la particularitat de ser en temps real,. Qualsevol element de customització serà benvingut, i això va des de la incorporació del logo, tipografia i colors corporatius personalitzats al player, pàgina web o Facebook.
- Onvideo ofereix els seus serveis streaming sense marca a l'aigua, sense cap logo, però si exsisteix un patrocinador o un proveïdor que vulgui publicitat o un banner per rendibilitzar alguns costos sempre es pot fer. Sempre amb la supervisió del client. I ja no parlem de la publicitat que podria perjudicar la imatge de l'organitzador. Ens comprometem a que no surti cap publicitat si no és la desitjada.
- Un cop controlats aquest punts cal repassar una llista de punts de comprovació: reserva de la sala, connexió Internet, pàgina per acollir el player, equip de producció multicàmera, compatibilitat multidispositiu, integració amb xarxes socials, difusió, gravació de vídeo etc.
Durant la transmissió d'un congrés o un curs es pot utilitzar atambé una eina interactiva que permetrà sincronitzar les presentacions de forma simultània així com realitzar preguntes i comentaris via online amb els ponents. Intervencions que es poden rebre directament per part del ponent o bé através d'un moderador. En directe !

On estem

ONVIDEO - Localización

Onvideo producció audiovisualEntrada Onvideo
General Alvarez de Castro, 8 local 1
Ciutat Vella
08003 Barcelona

Tels.  651 922 177
 onvideo@onvideo.es